Szia!

Ez egy gombamód növekvő kislány naplója, amelyben kalandjairól és egy vidám-különös világra való rácsodálkozásáról mesél neked.

Hozzám szóltak

  • olahtamas-: Jó volt olvasni felőletek! Izgalmas lehet ez a KOLBÁSZ, hogy tanulni lehet belőle :) (2020.05.01. 20:23) Hómofisz
  • fűzfavirág: Nagyon várom a nyári beszámolót, és küldtem mailt! (2019.09.13. 23:13) A mesélő nyuszi
  • fűzfavirág: Boldog karácsonyt, küldtem mailt :) (2018.12.21. 20:13) Az igazi Mikulás
  • fűzfavirág: Gyönyörűek a koszorúk! Boldog karácsonyt az egész családnak :) (2018.12.18. 19:53) Az igazi Mikulás
  • olahtamas-: Tényleg gombamód növekedés esetének fennforgása van :) Ez a felvételizés már teljesen ... (2018.12.17. 10:44) Az igazi Mikulás
  • olahtamas-: Csak jó lehet, egy olyan nyaralás, amiben van grillkolbász is :) (2018.08.31. 11:12) Az évszázad nyaralása
  • Tündérke21: Nagyon tetszett a beszámoló, nem csodálom, hogy ez volt az évszázad nyaralása! ♥♥♥ (2018.08.30. 20:51) Az évszázad nyaralása
  • olahtamas-: BUÉK ! Jó hosszú volt a csendkirály :) (2018.07.09. 07:05) Tíz, tíz, tiszta víz
  • Utolsó 20

Az időgépem

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A világ a falon túl

Tiszta a levegő?

Budapest légszennyezettsége

Van itt még valaki?

Már nagyon várom

Ebből mazsolázhatsz

Az életem filmje

Nyávogi pancsol

2009.07.18. 17:31 - Jankapanka

Címkék: fürdés

 

Esténként még mindig a szobámban fürdöm a kiskádamban. Kettő kacsám van a fürdéshez és egy hajóm, az egyik kacsa valamikor sípolt is, de a sípjánál belement a víz, és nem jött ki belőle. Ezért Anyu egy késsel körülvágta a sípot, és most van egy nagy luk a kacsa hasán, ahol ki tud jönni a víz.

 

A fürdés fogmosással kezdődik, ilyenkor a kezembe kapom a régi tanuló fogkefémet, míg Apu a másik fogkefével a fogamat mossa. A régi fogkefe ilyenkor laparoszkóp, amivel a lukas hasú kacsa manduláját szoktam műteni, a hasán keresztül.

 

A múlt héten Apu elutazott egy konferenciára, és Mama meg Peti aludtak itt nálunk. Előtte a szüleim kitalálták, hogy már a nagy kádban kellene fürödnöm, hogy Anyunak meg Mamának ne kelljen vesződnie a víz becipelésével.

 

Ezért egy szép napon azt vettem észre, hogy az esti fürdés idejében kivisznek a fürdőszobába, és beleültetnek a fürdőkádba. Hé! Ez nem járja! Én nem itt szoktam fürödni! Megkaptam a kacsákat meg a hajómat, de nem volt kedvem játszani, elszontyolodva üldögéltem a nagy kád közepén.

 

Amikor Apu megtörölt és bevitt a szobámba, panaszos arcot vágtam, és szomorúan megmutattam neki a kiskádamat, hogy én abban szeretek fürödni.

 

Ahogy Mama meghallotta ezt a telefonban, egyből azt mondta, hogy ne tegyenek engem a nagy fürdőkádba, ha nem szeretném, inkább beviszi nekem valahogyan a vizet a szobámba Apu távollétében is. A szüleim is azt a jól bevált elvüket hangoztatják, miszerint az élet nem büntetőtábor, vagyis majd ha lesz kedvem, akkor fogok csak a fürdőszobában fürödni, addig nem erőltetik. Nem feltételezik rólam, hogy tizenkét évesen még mindig a kiskádamban szeretnék majd kucorogni.

 

Viszont néhány hete arra is rájöttem, hogy a fürdővíz nem csak arra jó, hogy a kacsákat úsztassam benne. Ha belecsapok, magasra felfröccsen, és szép alakzatokat képez a levegőben. Huhú! Ez jó játék! (Anyu ágya egy picit vizes lesz, de az legyen az ő baja.)

 

A szüleim azt mondják, hogy ne tegyek ilyet, mert akkor kénytelenek lesznek engem mégis csak a fürdőszobában fürdetni, ahol kedvemre pancsolhatok. Na jó, velem végül is lehet beszélni… Majd csak egy picit fröcskölgetek.

 

Mostanában úgyis kánikula van, és a teraszon vagy a kertben fürödhetek a nagy zöld lavórban. Van felfújható medencém is, de arra eddig nem került sor, csak egy lavór vizet szokott kivinni nekem Anyu délután, amikor már árnyékban van a terasz. Vidáman lubickolok benne, amíg az egész víz el nem tűnik a lavórból. Olyankor Anyu hoz másik vizet.

 

Mamával meg Petivel délutántól estig a teraszon voltunk, és pancsoltam. Az is előfordult, hogy este a teraszról vittek be fürödni a kiskádamba, hogy lemossák rólam a vizet.

 

A szomszéd településen pedig van egy tó, ahol szintén fürödni lehet. Két héttel ezelőtt valamelyik délután elmentünk oda berzso, Annamari és Oláhtamás társaságában, hogy felderítsük a terepet. Anyu nem is csomagolt fürdőruhákat, úgy gondolta, hogy majd csak sétálunk egyet. Van homokozó is a parton, meg mindenféle játék.

 

Én viszont amint megláttam a vizet, egyből odagyalogoltam, és megpróbáltam belemászni. Apu segített, hogy a lépcsőnél belemártogassam egy picit a lábam. Először hideg volt, és meghátráltam, de utána vissza szerettem volna menni. Bármerre vezetgettek, bármivel próbálták elterelni a figyelmemet, folyton csak visszakanyarodtam a víz felé.

 

Végül Anyu levette rólam a pelenkát, és beleengedett a sekély vízbe. Úgy gondolta, hogy úgyis megunom, vagy megijedek tőle, szóval előbb-utóbb ki fogok jönni, és más játék után nézek. De se meg nem untam, se meg nem ijedtem a nagy víztől, sőt, egyenesen fölbátorodtam, és bőszen pacskolni kezdtem. Közben visongtam, ahogy kell.

 

Apu fogta a kezemet, hogy el ne csússzak, én meg elindultam befelé a tóba. Hú, ez még csak az igaz kaland! Gyalogoltam és gyalogoltam, a végén már le se ért a lábam, de még mindig menni akartam tovább. A számat meg az orromat összeszorítottam, ez az úgynevezett búvárreflex (mivel a kis csecsemők még nem felejtették el teljesen a vízi életmódot). Sajnos Apu nem hagyta, hogy kipróbáljam, tudok-e úszni. Na, majd a jövő nyáron!

(Tamás, köszönjük a képeket!)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jankapanka.blog.hu/api/trackback/id/tr311253388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása